Iedereen heeft vast wel van Ken Block gehoord, of meesten zullen hem pas herkennen als ze een video of een clip zien van zijn enorm populaire Gymkhana video’s waar hij stunts uithaalt met zijn RallyCross of Rally auto.

Ken Block heeft zijn eigen racing team genaamd Hoonigan Racing Division. Dit jaar rijd hij voor het eerst met een teammate in zijn team: Andreas Bakkerud. Samen rijden ze met een Ford Focus RS RX RallyCross car en mee te doen in de Global RallyCross Championship.hoonigan1

Zoals je kunt zien, zijn hun auto’s en kledij niet zomaar een paar effe kleuren maar zijn deze gedesigned. Dit is gebeurt door een samenwerk van Ken Block, Hoonigan en straat artiest Felipe Pantone.

hoonigan3

Beide wagens hebben het identieke design maar hebben door persoonlijke voorkeur van de chauffeur een andere kleur gekregen op het design dat de volledige wagen in neemt.

Ik vind dit inspirerend dat men bij Hoonigan Racing Division ervoor kiest om hun wagen er niet standaard en saai uit te laten zien, maar om hun wagen er te laten uitspringen. Zo ga je hun wagen altijd herkennen en herinneren. Alle andere race wagens hebben effe kleuren en een sober design met de logo’s van de sponsers waar Hoonigan totaal Out Of The Box denkt en originele designs op hun wagens gebruikt. Dit doen ze niet enkel op hun wagens en outfits maar ook op hun merchandise trekken ze deze stijl door.

auteur: Bram Moons

Bron: http://www.hooniganracing.com
 https://webcube-general.s3.amazonaws.com/hoonigan/media/mediaupload/16/05/13/HRD2016LIVERIES.pdf

https://www.hoonigan.com/featured.html