Zoals we allemaal weten is de compositie van een website echt zeer belangerijk voor de gebruiksvriendelijkheid ervan. De kleur en samenstelling van een website kunnen bepalend zijn of een gebruiker voor een langere periode je website bezoekt, of meteen weer weg is.

 

STRV:

STRV is een bedrijf met zowel vestigingen in Amerika als in Europa. Ze zijn een design & development bedrijf dat mensen helpt om hun product te realizeren.

Hun website is echt een pareltje in mijn ogen. Hier is een voorbeeld.

strv.PNG

Het ontwerp van de website spreekt mij enorm aan. Het kleurengebruik vind ik subliem. Het gebruik van wit gecombineerd met grijstinten en 1 basiskleur is enorm goed uitgevoerd en kan over de hele website teruggevonden worden.

De website is simpel en bevat niet al te veel informatie.  Het ontwerp is gewoon mooi. Maar ja wat verwacht je van een designbureau. Er is slechts een element dat ik vind dat de flow van de website verstoort. Namelijk dit:

 

strv2.PNG

BRON: https://www.strv.com/

Persoonlijk vind ik dat de kleuren van deze drie elementen de flow van rood en grijstinten helemaal verstoort. Het past gewoon niet binnen de website. Voor de rest heb ik hier wel niets op aan te merken. De website is mooi overzichtelijk en gebruiksvriendelijk, een goed voorbeeld dus.

 

Riiotlabs.com:

 

De website van riiotlabs gaat vooral over hun product dat blue heet. Blue is namelijk een product waarmee je het water van je zwembad mee kan analyseren.

blue.PNG

BRON: http://riiotlabs.com/en/home

Hun website is vooral overtuigend blauw met wit. Maar dat lijkt mij lichtjes logisch wanneer je website gaat over iets dat met water te maken heeft. Ik krijg echt een fris gevoel wanneer ik naar de website kijk.

Ze is mooi ontworpen en simpel. De website is heel duidelijk en zit gewoon goed in mekaar. Het blauwe thema wordt goed doorgevoerd over heel de website. Bovendien is ze makkelijk te gebruiken en heel leuk om naar te kijken.

 

Auteur: Sam Goedgezelschap