Lange registratieformulieren. Wie haat het niet? Mijn haar gaat er allesinds van rechtstaan. Hier zijn twee websites die je al zeker moet vermijden wanneer je lange registratieformulieren haat.

 

Bol.com:

bol.PNG

Bol.com is een website die iedereen wel kent. Persoonlijk shop ik graag op de website zelf. Ik ben altijd tevreden op het vlak van levering en klantenservice, maar… Hun registratieformulier is een ramp. Het is veel te lang. Ze zouden beter zoals coolblue een simpel formulier gebruiken en bij de eerste bestelling je adres en contactinfo  vragen. Na het zien van dit formulier heb je totaal geen zin meer om een bestellign te plaatsen.

Dreamland:

Vervolgens hebben we de webshop van dreamland. Hun registratieformulier ziet er als volgt uit.

dreamland.PNG

Deze doet mijn haar nog rechter staan dan het registratieformulier van bol.com. Er wordt gewoon te veel informatie gevraagd waardoor de gebruiker bij het zien van het formulier al geen zin meer heeft om het in te vullen. Persoonlijk kan ik mijn leven al zien voorbijflitsen voor ik het nog maar begin in te vullen.

Hier is een handige tip bij het maken van een registratieformulier: Hou het simpel en clean, and be the register form queen.

 

Auteur: Sam Goedgezelschap