Gedurende het eerste week van december gaat er in Baidu (in China) zelfrijzende auto’s tot proef worden gesteld. Meer dan honderden mensen zijn ingestapt in deze zelfrijzende auto’s en geven er een positief advies!

baidu-car

Hoe werken deze auto’s?

Elk van de zelfrijzende auto’s bevat een radar, videocamera LIDAR (laser scanner) en een computerbrein. Dit maakt het dus mogelijk om de omgeving van de auto zo nauwkeurig mogelijk te meten aan de hand van deze verschillende gadgets. Ze kunnen opgegeven wegen tot de centimeter nauwkeurig volgen zonder iets te botsen. Dit soort voertuig kan een maximum snelheid van 60 kilometer per uur halen wat overeenkomt met de maximum snelheid van Baidu.

Eigen mening

Ik vind dit een heel nuttige uitvinding en vind dat deze vooral nuttig zal zijn voor gehandicapte mensen of mensen die geen toegang hebben tot een rijbewijs voor medische redenen. Het is in tegendeel niet echt een hype voor mensen die zelf graag rijden. Zelf zou ik liever willen rijden ook al voel ik mij niet altijd op mijn gemak achter een stuur maar ik geloof dat dit ook veel meer veiligheid kan brengen voor iedereen.

Meer info hier!

Auteur: Sebastien Bacs