Door het begin van google glasses en de hype rond de nieuwe snapchat glasses heeft PogoTec zich ook bezig te houden met camera brillen. Zij hebben zelfs de oplossing voor de problemen van de snapchat glasses.

De pogo-cam is een kleine camera die je kan vastmaken aan je bril om er zo foto’s en video’s mee te nemen. Het voordeel aan de pogo-cam is dat ze je niet verplichten een andere bril op je neus te zetten maar dat je leuker je oude vertrouwde bril kan aanhouden en er gewoon een kleine camera kan aan vastmaken. Volgens PogoTec zou dit het probleem dat de snapchat glasses had moeten oplossen en zou het product beter geschikt moeten maken.

Ookal zit de pogo-cam wel nog met wat anderen problemen die de snapchat glasses niet hebben. De snapchat glasses sturen automatisch de foto of video die je maakt door naar je gsm waardoor je ze niet in een geheugen moet bijhouden en je een oneindigheid aan foto’s kan nemen tot je gsm geheugen vol zit. Bij de pogo-cam daarin tegen maak je foto’s en sla je deze op in je camera zijn geheugen. Maar omdat het zo’n kleine camera is hebben ze nog geen manier gevonden om het geheugen van de camera uit te bereiden. De camera kan maar 100 vijf pixel beelden bijhouden en 10x 12 seconden beelden wat niet al te veel is. Om dit geheugen vrij te maken en deze beelden door te sturen naar je gsm of computer moet je de camera connecteren in zijn oplaaddock.

De pogo-cam gaat toch wel dezelfde prijs aannemen als de snapchat glasses en dat gaat rond de 130 dollar zijn. Hiermee hopen ze dat de mensen meer geneigd zijn om een pogo-cam te kopen omdat het op je eigen bril past en je niet hiervoor een “vreemde” bril moet opzetten.

bronnen:

Pogo-cam

Digital trends

auteur:

Casper Coomans