Door gelukkig toeval kwam ik uit op het werk van Simon Beck. Vanaf de eerste oogopslag was ik verkocht door zijn unieke design-stijl. Wat een precisie moet die man wel niet hebben.

 

Over Simon Beck

Simon Beck is een kunstenaar afkomstig uit Engeland. Intussen is hij 57 jaren jong. Zijn kunst kan in mijn ogen, hoe ironisch dat ook mogen klinken, afgeschilderd worden als één van de meest originele kunstvormen die momenteel in de omloop is. Hij creëert zijn kunst namelijk door met sneeuwschoenen door kersverse sneeuw te lopen. Hij kan op deze manier allerhande kunstwerken maken: van geometrische vormen tot wilde dieren, er is geen uitdaging te groot voor hem.

images
sneeuwkunst van Simon Beck

Simon ontdekte zijn passie voor sneeuw-kunst voor het eerst toen hij nog maar 4 jaar was. Hij begon toen al met het maken van patronen in de sneeuw. Hij heeft deze passie blijven onderhouden, tot hij er in 2004 effectief een kunstvorm van besloot te maken. Hij was dus 46 jaar toen hij van zijn eigen passie iets groots maakte.

simon-beck-natural-snowfall-art-footprints
‘Snowflake’ by Simon Beck

Sedertdien heeft Simon Beck al kilometers sneeuw doorwandelt, enkel en alleen met als doelstelling een mooi kunstwerk te maken. Er zijn een aantal mensen die nogal sceptisch tegenover zijn kunst staan. ‘Wanneer je een hele dag of zelfs langer aan een kunstwerk in de sneeuw bezig bent, moet het maar één keer opnieuw sneeuwen om je volledige kunstwerk weg te vegen’.

simon_beck_profile
Simon Beck voor één van zijn kunstwerken in de sneeuw

Bij dit feit heeft Simon natuurlijk ook al stil gestaan. Daarom houdt hij regelmatig ook het weer in het oog. Wanneer hij weet dat de omstandigheden ideaal zijn, trekt hij zijn sneeuwkleren weer aan en gaat hij er nog eens op uit.

Wie deze Kerst- of Paasvakantie er op uittrekt naar een ski-oord heeft misschien wel het geluk van Simon in actie te zien. Ik zou het in ieder geval al graag meemaken.

 

auteur: Arno Roelandts