Meet Root! Hij is een kleine robot die tekent en uw commando’s opvolgt. Terwijl hij dit doet leert hij de gebruikers de logica achter code te snappen. Root is vooral gericht op basisscholen maar kan gebruikt worden op elk niveau.

Het idee van Root is dat je hem laat logische opdrachten laat uitvoeren (if this.. then that.. else..). Door kinderen hun hiermee bezig te laten houden gaan ze sneller weg zijn met de logica achter code en omdat ze een leuk lichtgevend robotje zien zijn ze er ook meer mee bezig. Deze commando’s zijn allemaal beschikbaar op RootSquare (de app van Root).

root-bot-2-640x427-c

Root is instelbaar op 3 niveaus, het eerste niveau is eigenlijk gewoon prentjes slepen waarop icoontjes staan met wat hij gaat doen. Het heeft helemaal niks met code te maken maar het is wel het begin van logische operatoren, waarbij je gaat zeggen als hij hierover komt dan moet hij dit doen. Het tweede niveau is het eerste niveau maar dan in simpele tekst, dit heeft niks altijd niks met coderen te maken maar kan het toch al wat uitdagender maken voor de gebruiker. Dit laat hen er meer bij nadenken en laat ze ook echt in aanraking komen met logische operatoren. Het derde niveau is alles in code, daarom is dit ook het expert level maar hierin kan je wel zelf ook nog code toevoegen. Dit maakt Root beschikbaar voor verschillende doelpublieke zowel jong en onervaren als oud met kennis.

Root zou het logisch denken van kinderen moeten stimuleren voor als ze ouder worden. Dit zou kunnen voorkomen dat code er als Chinees uitziet voor de meeste en zou hen kunnen helpen op een mooie toekomst.

Momenteel is Root alleen verkrijgbaar voor 200$ en in een niet al te grote vorm maar dit komt ook omdat hij 3D printed is. Ze hopen hem te kunnen massa produceren tegen 2017 en in elke school toch eentje te hebben.

bronnen:

Root

Digitaltrends

auteur:

Casper Coomans