Je registreren voor een website is iets dat steeds vaker en vaker gebeurd om de gebruiker op die manier een snellere en persoonlijkere service aan te bieden. We gaan nu eens kijken hoe ze dat bij amazon aannemen.

amazon1.png

Wanneer je de site van amazon opent zonder dat je al een account hebt zal er meteen een melding verschijnen om een account aan te maken. Op deze manier is het meteen voor iedereen duidelijk hoe ze een account moeten aanmaken.

amazon2.png

De pagina om je te registreren is zeer kort en duidelijk. Slechts vier velden moeten ingevuld worden om je te registreren. Hierdoor zullen veel mensen zich sneller registreren aangezien het bijna geen tijd kost. De extra gegevens zoals het adres en dergelijke kunnen later nog toegevoegd worden.

Een registratie op deze manier lijkt mij een heel goed idee aangezien een lange registratie veel mensen ontmoedigd om zich daadwerkelijk ook te registreren op de website. Ik vind dit een zeer goede manier van aanpakken en zou een soortgelijke registratie ook zelf gebruiken in een website.

Auteur: Kenneth Timmermans

Bronnen:

http://www.amazon.com