Nike heeft twee maanden geleden de schoenen van “Back to the Future 2” ontwerpt. Maar dit was een super limited edition die heel moeilijk verkrijgbaar was, en het waren ook niet echt schoenen om elke dag te dragen. Maar op 1 december, bracht Nike een schoenmodel uit die zichzelf knoopt en die je echt in de winkel kan kopen. Dit is de Nike HyperAdapt 1.0!

Screen Shot 2016-12-02 at 11.21.01.jpgScreen Shot 2016-12-02 at 11.21.16.jpg

Van uiterlijk zijn er 2 kleuren beschikbaar, zwart en grijs, en ze zien er heel gelijkaardig uit als de sportschoenen van Nike die we al kennen. Maar dat is net het speciale daaraan, ze zien eruit als gewonen schoenen, maar kunnen zichzelf vastmaken. Op de schoenen zal je ook twee knopjes terugvinden om de schoen wat losser of vaster te maken. De schoen kan ook je instellingen onthouden als je op beide knoppen tegelijkertijd drukt.  Onderaan de schoen zie je een licht dat dient als batterij indicator. Blauw licht betekent dat je genoeg batterij hebt, als het licht geel is kan je al beginnen denken aan opladen en rood licht betekent ‘low battery’. De lichten blijven ook niet constant aan om batterij te besparen. Volledig opgeladen kan je met de HyperAdapt ongeveer 2 weken mee.

HyperAdapt.gif

Nu vraag je je waarschijnlijk al af, hoe laad je schoenen op? Dat is het coole deraan. De schoenen hebben wireless charging! In de doos komt een magnetisch oplader die je onderaan de schoen bevestigd waarmee je ze draadloos kan opladen.

In de toekomst zullen wij waarschijnlijk meerdere versies zien van dit product, dit is maar de 1.0 versie. Maar de Nike HyperAdapt kan je vanaf nu kopen in de Nike Soho shop in New York voor $720.

Bronnen:

Auteur: Yannouk Van Dyck