Nokia, iedereen, maar dan ook iedereen kent dit merk. Het heeft op het internet een cultstatus en dan vooral vanwege zijn wereldberoemde Nokia 3310, het toestel waar zelfs Chuck Norris voor in zijn broek schijt. Nadat de mobiele tak van het bedrijf werd overgenomen door Microsoft focuste Nokia zich verder op netwerkstructuren en navigatiediensten, maar onlangs liet het Finse bedrijf weer van zich weten met opvallend nieuws.

Comeback kids

Het Finse HMD Global (aandeelhouders van Nokia) lieten in een persbericht weten dat Nokia opnieuw mobiele toestellen zal produceren, dit zal volgend jaar gebeuren. Ze hebben gekozen voor Android i.p.v. Windows, waarom heeft HMD Global niet laten weten. De terugkeer van Nokia wordt alvast enthousiast onthaald en zorgt ook voor kopzorgen bij de concurrentie zoals HTC, Huawei, Samsung etc. die ook allemaal op Android draaien.

De faal van Microsoft

Microsoft nam het bedrijf over in 2013 voor 5,4 miljard euro en wou op die manier de populariteit -die ondertussen wat was weggedeemsterd- terugbrengen, hierin faalde Microsoft met als gevold 1350 Finse werknemers op straat.

Nokia-3310.jpg

Bronnen:

Foto – http://i2.mirror.co.uk/incoming/article7660253.ece/ALTERNATES/s1200/Nokia-3310.jpg

http://www.demorgen.be/technologie/nokia-keert-terug-naar-smartphonemarkt-in-2017-bc4cd322/

https://nl.wikipedia.org/wiki/Nokia_(bedrijf)

Auteur: Aljim Panny