Er is een Engels gezegde in de fotografie dat zegt: “The best camera, is the one you’e got on you. Wat als dit gezegde letterlijk zou genomen worden? Dus dat je je camera bijna altijd op jou hebt staan. Dat is het geval bij de Snap Spectacles.

Screen Shot 2016-12-02 at 19.52.16.jpg

De Snap Spectacles is het allereerste product van Snap Inc. voormalig gekend als Snapchat. En voor een eerste product is het wel een goed product. Het is dus eigenlijk een bril die rechtstreeks verbonden is met je Snapchat app waarmee je kan filmen. Om een video op te nemen, hoef je enkel op een knopje te drukken op de Spectacles om de opname te starten. De opname, a.k.a. story, wordt dan direct naar je smartphone gestuurd waar je deze kan bewerken en delen met je vrienden.

De Snap Spectacles zijn heel handig om actie video’s, interacties met andere mensen of ervaringen op te nemen. Het voordeel hiervan is dat je handen vrij, je hoeft niets vast te houden.

spectacles

De camera filmt in 60fps en heeft een wide angle lens, maar het speciaalste aan dit product is dat je alles kan opnemen zoals jij het gezien hebt met je ogen.

Natuurlijk brengt het ook enige nadelen met zich mee. Ten eerste moet je ze aanhebben om te filmen, dus als je de stijl ervan niet mooi vind heb je pech. Ten tweede, het exporteren van de video’s kan soms heel lang duren, zeker als je veel opnames hebt. Het laatste en grootste nadeel is dat heel moeilijk verkrijgbaar zijn, dus bekijk het eerder als een testproduct. Maar het idee gewoon is al een heel grote stap in de goede richting.

Bronnen:
– https://www.spectacles.com

Auteur: yannouk Van Dyck