Bij het zoeken van een goed voorbeeld als website kwam de website van microsoft ineens in mijn gedachten. Deze website heeft een zeer eenvoudige en overzichtelijke look. Dit is zeker niet simpel gezien de omvang van de website. De website van microsoft is meer dan enkel een tentoonstelling van de producten. Zo zijn er bijvoorbeeld ongelooflijk veel forums met uitleg over allerhande zaken. Dit kan gaan over problemen of simpelweg een tutorial voor iets zijn.

Ondanks de omvang van de website vind ik dat alles duidelijk en gemakkelijk te vinden is. Qua kleuren kunnen we zien dat microsoft voornamelijk voor wit, zwart en grijs kiest omdat dit neutrale kleuren zijn die overzichtelijk en duidelijk zijn. Er worden leesbare lettertypes gebruikt en het valt ook meteen op wat het belangrijkste is op de website waarop je aan het surfen bent.

ms1.png

Als resultaat krijgen we dus een zeer goede website die duidelijk is voor iedereen. Op deze manier kan iedereen gebruik maken van de website en dat is wat ze willen bereiken natuurlijk.

Auteur: Kenneth Timmermans

Bronnen:

https://www.microsoft.com/nl-be/default.aspx#