Op zoek gaan naar een leuk design voor je website. Het is zeker niet alles. En eens je dan nog iets heb gevonden dat er leuk uitziet zit je met je volgende probleem: kunnen kleurenblinden er ook mee werken? Niet elke website houdt er rekening mee.

Naamloos-5.png

Ik ben op zoek gegaan naar een website die efficiënt een eye-catching design heeft gemaakt, maar ook rekening heeft kunnen houden met kleurenblinden. Dit was niet altijd even gemakkelijk, maar uiteindelijk slaagde ik hier toch in. Ik kwam uit op de site van niemand minder dan apple.

Als er iets is waar apple wel goed in is, dan is het websites designen. Ze slagen er al jaren in hun designs simpel en overzichtelijk te houden. Toch spreekt hun design nog steeds aan, en worden kleurenblinden niet over het hoofd gezien. Hoe ze dit doen? Door hun strakke huisstijl natuurlijk.

Ze kiezen al jaar en dag steeds weer voor eenvoudige kleuren en lettertypes die vlot lezen. Zo kom je enorm vaak wit en zwart tegen op hun website. Vooral de kleur wit overheerst vanwege het ruimtelijk gevoel.

dfs.png

Wanneer we gebruik maken van een simulator die kleurenblinden hun zicht simuleert merken we amper verschil op. Dit kunnen we in bovenstaande foto ook even aanschouwen.

Al bij al heeft apple goed werk geleverd op het gebied van typografie, algeheel uitzicht, gebruik van witruimte en kleuren.

auteur: Arno Roelandts

bron: http://www.apple.com/