De levensgenieters onder ons durven wel eens genieten van een glaasje wijn. Maar wat als je single bent, 15 katten hebt en je je volledige weekend spendeert in je pyjama met Netflix op tv? Een volledige fles wijn is te veel om alleen op te drinken, gewoon één glas zou perfect zijn.

D-Vine

D-Vine_Constance-Guisset_10-Vins_wine-machine_dezeen_banner.jpg

Bron: Dezeen

Franse ontwerper  Constance Guisset heeft een nieuwe machine op de markt gebracht. De machine, die onder de naam D-Vine verkrijgbaar zal zijn, neemt hetzelfde concept als Senseo en Nespresso en past het toe op wijn.

Het apparaat is ontworpen door het bedrijf 10-Vins en maakt gebruik van wijn in een soort proefbuis. Door deze bovenaan in de machine te voegen en met een rubberen bol door de machine te pompen, krijg je een perfect glas wijn. De machine detecteert automatisch welke soort wijn het is en weet op welke temperatuur die moet geserveerd worden.

d-vine_constance-guisset_10-vins_wine-machine_dezeen_936_0

Bron: Dezeen

Dit maakt het wachten om de wijn te laten ademen onnodig. De ontwikkeling van het product heeft twee jaar geduurd en de doelgroep is de gewone consument. Het ontwerp van de machine is volgens het ‘less is more’ principe ontworpen met een matzwarte kleur en strakke lijnen.

Bronnen: 10-Vine Dezeen

Auteur: Bavo Maes