Image result for jessica walsh

Jessica Walsh is een art-director en designer uit New York. Ze is partner van een designburea nl. Sagmeister&Walsh. Ondanks haar jonge leeftijd heeft Walsh al een spectaculair parcours afgelegd. Alles begon toen ze 11jaar oud was. Op deze leeftijd begon ze zelf websites te ontwerpen en ontwikkelen. Zo heeft ze voor leeftijdsgenoten een site gemaakt waarmee deze HTML en CSS op een fijne en gemakkelijke manier konden leren. Doorheen haar tienerjaren bleef ze websites ontwerpen en zocht ook naar andere manieren om haar creativiteit te uiten.

Haar designs trekken heel wat aandacht. Zo biedt Apple haar een job aan, maar Walsh weigert deze. Ze houdt niet van de veiligheid van de job: ze wil meer, meer variatie in haar werk en meer creativiteit die ze kwijt wilt raken. Tijdens haar stage kwam Walsh haar ‘idool’ Stefan Sagmeister tegen. De Oostenrijker bood na het bekijken van Walsh’ portfolio haar een job aan in zijn bedrijf Sagmeister Inc. Haar honger was echter niet gestild: ze wou een eigen bedrijf. Na onderhandelingen met Sagmeister werd Jessica partner. Het bedrijf van Sagmeister wordt omgetoverd tot Sagmeister&Walsh. Dit werd in ware Sagmeister-stijl meegedeeld. (Lees: een volledige naaktfoto van het duo.)

Related image

Sagmeister en Walsh zijn beide designers maar houden zich ook bezig met experimenten. The Happy film van Sagmeister is deze zomer nog voorgesteld geweest op het Tribeca Film Festival. Door middel van dit experiment gaat Sagmeister op zoek naar manieren om gelukkig te zijn, dit door onder andere drugs. Walsh heeft op haar beurt een relatie-experiment met haar beste vriend uitgewerkt. Samen met Timothy Goodman probeerde ze op 40dagen haar en zijn slechte gewoontes op vlak van daten, relaties en de liefde te verbreken. 40 dagen lang heeft het duo samen geleefd en hebben ze al hun ervaringen neergeschreven in een blog. Om hun volgers ook na het experiment te updaten werd er een boek geschreven. Deze wordt binnenkort verfilmd.

Image result for jessica walsh book

Auteur: Dean Brewaeys

Bronnen: