De mensen die zelf een smartwatch in hun bezit hebben kunnen er ongetwijfeld wel over meespreken. Het is allemaal wel leuk en handig, tot je zonder batterij zit en je het uur moet weten. MATRIX heeft hier iets op gevonden.

De Matrix PowerWatch

De Matrix PowerWatch is een krachtige smartwatch die wordt gedreven door je lichaamstemperatuur. Je hoeft dus met andere woorden je smartwatch nooit meer op te laden zolang je deze rond je pols draagt.

faces

De powerwatch is voorzien van een mechanisme die lichaamswarmte kan omzetten in energie voor je smartwatch. Je lichaam genereerd constant warmte en dus ook energie. Dit maakt de powerwatch ideaal voor de mensen die momenteel een smartwatch hebben, maar het beu zijn van deze altijd te moeten opladen.

Maar voor wie deze powerwatch nog idealer is? Daarop antwoord ik: voor sporters. Niet alleen wordt er meer warmte, en dus ook meer energie gegenereerd terwijl dat je sport, ook worden er tal van applicaties meegeleverd met de smartwatch. Om jullie maar een paar functies op te noemen: het tracken van je locatie, het meten van je verbrandde calorieën en het meten van je lichaamstemperatuur. En dit zijn er nog maar een paar.

tt-1468535133

Als je daarbovenop nog weet dat de powerwatch waterdicht is tot op 50 meter onder water kan je bijna geen excuses meer opbrengen om dit horloge niet te kopen. Zelfs voor zwemsporten zou deze smartwatch ideaal zijn.

Mocht je geïnteresseerd zijn om je zelf dit horloge aan te schaffen, ze zijn momenteel geld aan het inzamelen op hun indiegogo project te financieren.

Auteur: Arno Roelandts

bronnen: