Regen heeft uiteindelijk wel een charme. Dat is iets dat meerdere mensen kunnen beamen. Het is gewoon jammer dat je er zo nat (en achteraf ook ziek) van kan worden. Hier heeft Hannes Koch wat op gevonden met zijn”rain room”.

De Rain room zorgt ervoor dat je gewoonweg door de gietende regen kan stappen zonder zelfs maar een druppel water op je te krijgen. Door middel van sensoren kan de zogenaamde “rain room” meten waar je precies loopt, en hier dan super snel op inspelen door daar de ‘douche’ even uit te zetten. De mensen die de kans hebben gehad om de rain room al te bezoeken verklaren het fenomeen als uitermate bizar en ongelooflijk.gif

Maar hoe zou je zelf reageren als je de ervaring van regen, hoort en ziet, maar niets van nattigheid voelt?

8099981236_85b261010e_b
Florian Ortkrass, Stuart Wood & Hannes Koch voor de “rain room”

Hannes Koch verklaarde dat dit een vorm van kunst was. “interactie  van de mens in kunst wordt de toekomst” verklaarde hij. Voor hem was de ervaring van de bezoekers van zijn wel heel speciale ruimte uitermate belangrijk. Hij hechtte er dan ook veel belang aan.

Hannes verklaarde trots dat hij ernaar uit keek om zijn kunst naar een hoger niveau te tillen. De honder vierkante meter grote ruimte was nog maar het begin van zijn kunnen verklaarde hij zo.

Auteur: Arno Roelandts

Bronnen: