HP heeft onlangs zijn nieuwste laptop voorgesteld. De HP ProBook x360 11 Education Edition is momenteel de dunste ‘rugged’ convertible op de markt waardoor je dit speelgoed gerust eens mag laten vallen zonder dat het scherm direct breekt. HP richt zich vooral op het onderwijs, zij zijn er van overtuigd dat de manier van les geven kan evolueren en daar willen ze bij HP een handje toesteken.

Het scherm is 11.6 inch wat dus niet heel groot is, maar dat maakt de hybride wel compact en makkelijk verplaatsbaar. Verder heeft het 8GB RAM wat best aardig is en je krijgt de keuze van 64 tot 256GB opslagruimte (uiteraard verschillen de prijzen dan). Je kan verder ook kiezen tussen Intel Celeron N3350 of Intel Pentium N4200, maar beiden zijn niet echt de meeste gewilde processoren, dat valt wel tegen.

probook_x360_ee_front.jpg

Focus op het educatieve

“Lesgeven is de voorbije jaren erg hard veranderd en we geloven dat we een oplossing hebben gecreëerd die het onderwijs van kinderen overal kan veranderen en verbeteren.” Dat zijn de woorden van Gus Schmedlen, Vice-President bij HP. Dat ze HP vooral deze sector benaderen is wel een verrassing en bovendien gewaagd, maar er zijn zeker wel slaagkansen. Het toestel heeft verschillende features dat handig zijn voor kinderen. Zo kunnen ze content creëren via een dual camerasysteem. Er zit ook een pen bij zodat de kinderen kunnen tekenen of notities maken.

Uitsluitend een kinderlaptop?

Nee, bijlange na niet. Deze laptop kan gebruikt worden door iedereen, HP focust zich gewoon op het onderwijs, maar dat wilt niet zeggen dat het niet door volwassen gebruikt kan worden, integendeel, deze HP laptop heeft windows 10 en alle andere functies dat een gewone laptop heeft. Al is het niet de meest ideale hybrid toestel voor op het werk vanwege de mindere processor en gebrek aan SSD Cache.

De prijs is nog niet bekend gemaakt, dit zal in de nabije toekomst zeker gebeuren.

Bronnen:

foto – https://www.windowscentral.com/sites/wpcentral.com/files/styles/larger/public/field/image/2016/12/probook_x360_ee_front.jpg?itok=3fI4_0HJ

http://www.zdnet.be/nieuws/188586/hp-onthult-s-werelds-dunste-rugged-hybride-laptop/

https://mspoweruser.com/hp-announces-probook-x360-11-education-edition-laptop/

Auteur: Aljim Panny