De nieuwe smartphonetrend van 2017 is gearriveerd: smartphones zonder schermrand. Aan het begin van de maand stelde Xiaomi de Mi Mix voor in China. Het is een smartphone met een dikke schermrand aan de onderkant, maar geen randen op de andere drie. Meizu, een andere chinese fabrikant denkt dat het beter kan.

meizu-pro-7e-1024x436

Over de Meizu Pro 7 wordt al even geroddeld, maar nu is in een uitgebreid lek de waarheid aan het licht gekomen. AndroidPure vond een boel foto’s waarop een smarthphone zonder schermranden te zien is. Maast de foto’s zijn ook ineens de specifikaties gelekt.

Het scherm zonder randen is een 5,62inch amoled scherm met een full hd resolutie in 2:1 verhouding. Deze verhouding is misschien een beetje vreemd, maar ziet er goed uit als je er een dankt dat het geen schermranden heeft.

meizu-pro-7r-1024x436

Met een dikte van 6,5mm en een batterij die oplaad in 40 minuten is dit een machine die veel technologie liefhebbers zal bekoren. 6Gb RAM en 64 of 128GB opslaggeheugen maken dit alleen maar beter. De kers op de taart is echter de prijs. Meizu vraagt 366 euro voor de smartphone. Count me in!

Auteur: Kobe Amerijckx