Iedereen heeft wel een hekel aan 1000 ads te hebben elke keer je een website bezoekt, tegenwoordig installeert wel een extension om deze Ads te omzeilen of zijn informatie veilig te houden van 3th parties. Daarom is er op de markt als extensie Adblock Plus maar voor de mensen die meer dan ads willen blokkeren is er ook Ghostery (Ze bieden meet dan alleen een extensie voor je browser). Laten we deze 2 concurrerende extensions hun website vergelijken… Let’s go!

AIDAS

Ghostery

ghostery-home

Laten we beginnen met Ghostery, Als we binnen komen op de website wordt onze aandacht direct genomen door de banner die heel simpele grijs tonen bevat. Door het gebruik te maken van de contrast kleuren gaat men snel naar de blauwe kader focussen. Waar in kort staat wat ze aan te bieden hebben.

Wat is de interest van de mensen om deze website te bezoeken? Wel mensen kunnen er de ghostery extension downloaden die zowal Ads als andere 3th partie snifferte blokkeren. Ze kunnen er ook hun website laten analyseren om hun website performance te verbeteren en ze bieden ook een trackermap tool aan.

Waarom zou je nu voor Ghostery kiezen als extension? Wel als je desire is om Ads te blokkeren maar daarnaast je surf gedrag als andere persoonlijk informatie te verbergen is deze extension ideaal.

Hoe ondernemen ze actie (Action)? Heel simpel door al hun aanbiedingen op hun homepage te zetten en door infographics te gebruiken.

Am I satisfied? Ja, ik kan duidelijk zien tijdens de app wat er allemaal geblokkeerd is en mijn informatie is veilig!

extensie link:

https://chrome.google.com/webstore/detail/ghostery/mlomiejdfkolichcflejclcbmpeaniij?hl=nl

Adblock Plus

Nu is het tijd aan Adblock Plus om eens onder de loep te springen. Als we voor het eerst de website bezoeken wordt de aandacht niet zo snel genomen maar toch naar de elementen die je nodig hebben. Namelijk de infographic video over de extensie en de installeer knop.

De interest van de mensen die deze website bezoeken? Das toch duidelijk ads blokkeren en dat is ook de desire van de mensen das om die stomme lelijke ads uit hun ogen te laten verdwijnen!

De action part hier is heel simpel, we zetten een dikke installeer knop op de homepage en een simpele infographic video ernaast zodat de mensen niet te ver zouden moeten zoeken. Ze hebben ook heel simpel hun extensie Adblock Plus genoemd.

Als laatste vraag dan zijn de mensen satsified? natuurlijk het werkt zonder probleem easy to use en je bent er mee weg. Alleen jammer dat meer en meer website systemen vinden om dit te omzeilen maar ja die mensen moeten ook hun brood verdienen.

extensie link:

https://chrome.google.com/webstore/detail/adblock-plus/cfhdojbkjhnklbpkdaibdccddilifddb?hl=nl

abphome

Conclusie? It’s a draw!

Beide extensies zijn geweldig behalve dan dat adblock plus misschien zijn website zou moeten updaten. Welk van de twee extensies je gebruikt dat bepaal je zelf je kan natuurlijk beiden gebruiken.

Auteur: Merlin Van Volxem

Bron:
https://www.ghostery.com/

https://chrome.google.com/webstore/detail/ghostery/mlomiejdfkolichcflejclcbmpeaniij?hl=nl

https://adblockplus.org/nl/

https://chrome.google.com/webstore/detail/adblock-plus/cfhdojbkjhnklbpkdaibdccddilifddb?hl=nl