Automatisatie, veel mensen zouden graag alles willen automatiseren zodat ze zelf niets hoeven te doen. Meer en meer komen er betere robots op de markt. Ik heb een zeer interessante robot gevonden namelijk Farmbot Genesis!

Wat is het?

Een gans geautomatiseerde moestuin, wat moet je doen? Helemaal niks gewoon wat zaadjes voorzien en de groenten oogsten. De moestuin zal zelf alles doen, planten, water geven, onkruid verdelgen, grond analyses uitvoeren terwijl jij thuis gewoon zit te luieren in de zetel. Hieronder een video:

Dat is niet alles bovendien is deze robot open-source dat betekent dat je zelf je eigen tweakjes kan doen of aanpassingen om jouw eigen gepersonaliseerde robot te hebben die aan de nodige vraag voldoet.

Helaas is deze nog niet gecommercialiseerd op de markt maar dit gaat niet lang meer duren voor deze op de markt zal komen voor meer info ga naar de website farmbot.io. Je kan de Farmbot al pre-orderen om deze als eerste te ontvangen.

Aan zo een uitvinding hangt natuurlijk een duur prijskaartje aan namelijk (om te pre-ordenen): $3450 voor ons komt dat uit op 3236.32185 Euros ~3236,32Euros

Auteur: Merlin Van Volxem

Bron:

https://farmbot.io/