Het internet staat vol met websites, sommigen al wat mooier dan anderen. Vandaag neem ik twee sites onder de loep: namelijk anglais facille & Teacher Xpress.

anglais facille

Dat deze site opzichtig en ouderwets is spreekt voor zich. Vanaf dat je je op de homepage van deze site bevind, krijg je enorm veel informatie naar je hoofd gesmeten. Er is teveel op 1 pagina gesmeten, het gekozen lettertype is afgrijselijk, zeker door het feit dat alles in het vetgedrukt staat. Bovendien hebben ze hun hele design in kolommen willen gieten wat het uitzicht er zeker niet beter op maakte.

anglais.png

Om je te registreren diende je eerst en vooral te vinden waar dit precies moest. Op de homepage aangekomen vond ik nergens een knop om dit te doen. Uiteindelijk heb ik me eerst moeten proberen inloggen om vervolgens de optie te krijgen om me te registreren voor gratis bijlessen. Éénmaal op de registratiepagina werd het er niet beter op.

 

De info die gevraagd werd was die van een basis-invulformulier, maar van het design spreken we maar beter niet. Alles stond in tabellen opgelijst. Je diende onder meer een gebruikersnaam, e-mail-adress, land van afkomst, wachtwoord en de talen die je al kent op te geven. Verder moest je bewijzen dat je geen robot was door een getal over te typen.

Teacher Xpress

slechte-site

Om van het ene extreme uiterste naar het andere te gaan ga ik nu verder met de bespreking van de site van Teacher Xpress. Teacher Xpress deed het al beter op design-vlak dan anglais facille. Maar als we de site eens wat beter onder de loep nemen merk je toch de nodige foutjes op. Op het gebied van kleuren deden ze het nog ok. Maar wederom werd hier gebruik gemaakt van een design dat volledig in tabellen werd gegoten.

Wat me ook direct opvalt is dat ze een poging ondernomen hebben om afbeeldingen in hun site in te laden, maar dat deze implementatie mislukt is. Op meerdere pagina’s zie je een afbeeldings-icoontje staan.

Op de registratiepagina komen we opnieuw de omslachtige tabellen tegen. Hier wordt om je e-mail adres, gebruikersnaam, wachtwoord, land van afkomst, postcode en  onderwijsinstelling gevraagd.

Verder dien je te bewijzen dat je geen robot bent door een checkbox aan te vinken alvorens je op “gegevens verzenden” drukt.

Conclusie

We kunnen hieruit concluderen dat de ene website nog opzichtiger is dan de andere. Maar ik denk dat we het er allemaal wel over eens zijn dat deze websites zich beiden wel eens een goeie web-designer zouden moeten aanschaffen.

auteur: Arno Roelandts