Inspiratie nodig voor je nieuwste project? Last van designer’s block terwijl je gisteren nog zo veel ideeën had? Het overkomt ons allemaal wel eens. Om deze periode van creatieve stagnatie te doorbreken vind je hieronder twee voorbeelden van artiesten die ik geweldig vind.

//////////fur////

Op het KIKK festival van drie tot vijf november waren er heel wat geweldige artiesten aanwezig. Veruit de meest entertainende sprekers waren, naar mijn bescheiden mening, Volker Morawe en Tilman Reiff. Dit duo staat ook beter bekend als //////////fur////.

000_fur_potrait.JPG

Bron: //////////fur////

Dit Duitse duo is sinds 2001 bezig met het maken van de gekste machines. Het leukste bij het uitwerken van hun uitvindingen is dat ze steeds focussen op het mechanische aspect, om de interactie met de gebruiker groter te maken. Ze verbinden zowel elektronica, mechanica, muziek en nostalgische herinneringen tot de meest onverwachte installaties die meerdere gebruikers tegelijk bedwelmt tot een fantastische ervaring.

Bron: KIKK

Één van hun bekendste machines is de ‘Painstation’. Deze installatie daagt twee durvers uit om deel te nemen aan een spel dat falen keihard afstraft. Een simpel spel ‘Pong’ wordt omgetoverd tot een harde afvalrace. De eerste die zijn hand wegneemt van de tafel verliest. Je hand van de machine nemen komt vooral door de zweepslagen, brandwonden en elektrische schokken die je staan te wachten wanneer je verliest met het spel.

Een andere uitvinding is een machine genaamd ‘Amazing’. Een groot doolhof dat aan de hand van twee spelers kan gekanteld worden om zo het balletje door het doolhof te loodsen. Het besturen van de tafel gebeurt echter niet door knoppen en schakelaars, maar moet gebeuren door te zingen. De juiste toonhoogte leidt de bal in de goede richten, maar dit kan dus tot heel grappige taferelen leiden.

Musketon

Deze Limburgse illustator is bekend door zijn prachtige vectorcreaties. Hij maakte al illustraties voor onder andere Steve Aoki, Mazda en Nike.

Selfie.gif

Bron: Musketon

Deze 27-jarige grafisch ontwerper bouwde zelfstandig zijn bedrijf uit tot een gekende ‘name in the business’ na hij stopte met zijn studies. Dit komt mede door zijn immense populariteit op sociale media. Wie fan is van zijn werken kan op zijn site zowel kleding als stickers en posters kopen. Zijn Cara Pils t-shirt ben ik alvast vaak tegengekomen op festivals afgelopen zomer.

Cara-boys-wit_1024x1024.png

Bron: Musketon Shop

Hopelijk is je designer’s block nu over, of je nu fysieke of digitale creaties maakt. Creëer je eigen ding en wie weet schrijf ik volgend jaar wel een blogpost over jou.

Auteur: Bavo Maes