Ik heb er voor gekozen om 2 sites hun registratie formulier te vergelijken. Meerbepaald: zalando en urban. In onderstaande blogpost ga ik op beide registratie-formulieren wat dieper ingaan.

 

Zalando

We beginnen met Zalando. Zalando heeft een vrij basis registratie-formulier. Bestaande uit een aanspreking (man of vrouw), een naam, voornaam en een e-mail-adres. Dan dien je nog 2x een wachtwoord in te geven.

inloggen.gif

Het was eerder een aangename ervaring om door dit registratieformulier te scrollen. Alles was snel en duidelijk. Je kon je op een snelle manier registreren zonder teveel nodeloze stappen. Zoals bij elke registratie dien je akkoord te gaan met de algemene voorwaarden.

 

Urban

Dan gaan we nu wat dieper ingaan op de registratie bij Urban. Urban, eveneens een kledingszaak, koos voor een simpelere, kort maar bondige registratie. Het enige dat je er moet ingeven is je e-mail-adres en een wachtwoord (2x zodat je je niet vergist). Verder dien je overeen te komen met de algemene voorwaarden.

inloggen-2

Het ziet er allemaal heel simplistisch uit, je zou kunnen zeggen dat ze de eenvoud van hun zaak doortrekken naar hun administratieve zaken. En je weet wat ze zeggen: less is more, maar is dat nu wel zo? Als je mijn persoonlijke mening vraagt siert deze eenvoud hun registratie-formulier wel. Je kan veel rapper aan de slag op hun site. Maar er mist wel wat essentiële info in hun registratie.

Al bij al kunnen we zeggen dat hun registratie-formulier aan elkaar gewaagd is. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar het formulier van urban, net door de eenvoud.

 

auteur: Arno Roelandts