Vraag je aan je grootouders wat een cloud is, dan zijn ze vast trots dat ze een beetje engels kennen en zeggen ze je dat het een wolk is. De dag van vandaag heeft de “cloud” echter een hele andere betekenis. Het is online opslagruimte.

Er zijn veel clouds. De bekendste zijn waarschijnlijk Google Drive, DropBox, OneDrive en iCloud. Ik heb besloten om deze eerste 2 te bespreken.

Als we kijken naar het design van de twee, dan is het Google Drive dat wint. Van in het begin wordt je al verleid door grote natuurfoto’s die om je aandacht smeken. Binnen in de Drive is alles opgebouwd uit grote duidelijke blokken waar makkelijk op te klikken is.
Dropbox daarentegen, speelt minder met zijn uiterlijk en geeft al je bestanden weer in een lange lijst.drive.png

Een groot verschil dat opvalt tussen beide is de hoeveelheid opslagruimte. Google Drive biedt maar liefst 15GB gratis ruimte aan, terwijl Dropbox slecht 2GB ter beschikking stelt. Dit is een enorm verschil. Wel is het zo dat je bij Dropbox ruimte kan bijverdienen wanneer je vrienden toevoegt of aan tijdelijke acties deelneemt. Natuurlijk niet zo ideaal als je snel opslagruimte nodig hebt. Natuurlijk kan je altijd ruimte gaan kopen, maar Google Drive heeft duidelijk meer te bieden aan de gebruiker.dropbox.png

Dropbox stelt dus minder gratis ruimte ter beschikking, maar maakt meer reclame voor een upgrade van je account. Er wordt duidelijk opgesomd wat de voordelen van een upgrade zijn. Het doet het product in eens een heel stuk interessanter lijken.

Beiden bieden ze een handige manier om bestanden met vrienden te delen en op te slaan op je computer.

Uit dit alles concludeer ik dat deze 2 clouds aan elkaar gewaagd zijn. Ook op school en onder vrienden zie ik vaak verschillende voorkeuren.

 

Auteur: Sven Debeer

Bronnen:
* https://drive.google.com
* https://www.dropbox.com