In de vorige blogpost kon je alvast lezen over het bedrijf BETC. Ze maken creatieve en innovatie projecten en hun reclame’s zijn altijd heel leuk om naar te kijken. Dit geldt ook voor hun website. Deze site is zeer interactief en vooral mooi ontworpen.

Vanaf dat je op de website komt, wordt je aandacht getrokken naar de grote afbeelding en de uitvergrote naam van het bedrijf. De vraag die je je stelt is waarom er een vervallen gebouw wordt gebruikt, wat het verhaal erachter is. Wanneer je naar onder scrolt verandert het vervallen gebouw plots in een mooi en modern gebouw. De titel op de afbeelding vertelt je ook waarvoor het gebouw wordt gebruikt, namelijk als het nieuwe kantoor van BETC in Parijs.

De rest van de website is opgebouwd uit grote blokken. Er wordt hierbij voornamelijk gebruik gemaakt van afbeeldingen en video. Op iedere blok is een hover effect geplaatst zodat je weet bij welke blok je op dat moment bent. Wanneer je op een bepaalde blok klikt verschuift de kleine afbeelding naar boven en verdwijnt dan. Deze afbeelding wordt dan vervangen door een vergrootte afbeelding en een tekstuele beschrijving eronder. Dit geeft een heel leuk effect en je aandacht wordt er zeker door vastgehouden. De tekstuele beschrijving van ieder project is telkens vrij kort. Alle nodige informatie staat er in en deze wordt ondersteund door een video van het project.

De twee basiskleuren van de website zijn wit voor de achtergrond en zwart voor kleur. Dit zorgt voor rust in de site, aangezien er veel kleurrijke afbeeldingen worden gebruikt. De sobere kleuren en de kleurrijke foto’s zorgen voor een mooie balans in de website.

Screen Shot 2016-12-02 at 17.12.12.png

De website van BETC is niet enkel mooi en creatief vormgegeven maar is ook zeer gebruiksvriendelijke. Het is een aangename site om door te scrollen en de verschillende projecten die erop te vinden zijn, zijn ook zeer interessant.

Bron: https://betc.com/en/

Auteur: Dean Brewaeys