Wie kent er de leuke en grappige reclame’s van Evian niet? De reclame’s waarin baby’s rollerscaten, surfen, gekke stunts uithalen, enz. De reclame heeft als slogan ‘live young’ met de bedoeling te laten zien dat je met Evian energie krijgt en je weer jong, zo jong als een baby. Hieronder kan je één van de reclame’s zien waar baby’s topsurfers zijn.

De reclame’s van Evian werden ontwikkeld door het franse bedrijf BETC. BETC is een reclame bureau dat werd opgericht in 1995 in Parijs. Oorspronkelijk werd het bedrijf Babinet Tong Cuong in 1994 opgestart door Rémy Babinet en Eric Tong Cuong onder de Havas Worldwide groep. In 1995 sloot Mercedes Erra zich bij hen aan en ging het bedrijf verder onder de naam Babinet Erra Tong Cuong Euro (BETC).

Het bedrijf probeert om de grenzen tussen media, cultuur, communicatie en het bedrijfsleven te hertekenen om de relatie tussen merken en het publiek her uit te vinden. BETC is dan uniek als agentschap doordat het zich focust op veel verschillende domeinen die elk een andere doelgroep van een bedrijf aanspreken maar steeds éénzelfde doel hebben namelijk om merken in contact te brengen met hun klanten. De 14 domeinen zijn start-up, CRM en E-CRM, digitale aanwezigheid, corporate, design, pop cultuur, productie, duurzame ontwikkeling, event, luxe producten, sociale media, merk strategie, reclame en creëren van content.

Dit zie je ook terug in de projecten die ze doen. De projecten zijn zeer uiteenlopend maar altijd heel creatief en innovatief. Ze maken ook heel vaak gebruik van verschillende technologieën en film(technieken) om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen en ze deinzen zeker niet terug voor een uitdaging. Dit kan je onder andere zien in de ‘behind the scenes’ filmpjes van de campagnes. Hieronder kan je het ‘behind the scene’ filmpje van de cilit bang reclame. In de reclame zie je een werknemer van een garage al dansend de garage poetsen met behulp van cilit bang. Je kan hier duidelijk zien dat ze niet terugdeinzen voor een uitdaging en nieuwe manieren zoeken om tot leuke effecten te komen.

Als je alle projecten van BETC eens wilt bekijken, ga dan zeker eens op hun website kijken. Ook hier wordt alle informatie en de projecten op een creatieve en innovatieve manier weergegeven.

Bron: https://betc.com/en/

Auteur: Dean Brewaeys