Je download een spel op je smartphone of tablet en je moet je registreren… Nou, om eerlijk te zijn, daar heb ik persoonlijk niet altijd goesting in, omdat je er gewoon meteen wilt invliegen.

Tribalwars 2

Met de Tribalwars 2 app krijg je de kans om eerst een tutorial uit te voeren, waardoor je het spel meteen leert kennen. Je moet je op die manier niet bezighouden met e-mailadressen en hoeveel cijfers je wachtwoord moet hebben.Nadat je het de tutorial hebt afgerond mag je zelf een naam kiezen, wachtwoord invullen en een e-mail opgeven. Het is simpel, maar plezant en zo hoort het. Een registratie zou geen ergernis mogen zijn.

tw2.jpg

Duolingo

Duolingo is wat mij betreft de beste registratie binnen de categorie ‘apps om een taal te leren’. Wanneer je start met de registratie, is het eerste wat de app wilt weten welke taal je wilt leren. Hieruit krijg je veel opties en wanneer je eentje kiest, moet je weten voor welk doel je wilt gaan. 5, 10, 15 of 20 minuten zijn de opties die je hieruit kunt kiezen, wat heel interessant is aangezien je zelf de keuze krijgt hoeveel inspanningen per dag je wilt leveren. Daarna krijg je 2 opties, vanaf 0 beginnen of indien je al een beetje de taal kent een iets gevorderde lessenpakket. Et voila, daarna nog een e-mail en wachtwoord en je bent klaar om te beginnen. De ‘path’ van je registratie geeft je veel informatie en vooral keuzes die je zelf in de hand hebt, dat maakt het zo speciaal en gebruiksvriendelijk.

15321443_1155347877854345_251212126_o

Bronnen: applicaties Tribalwars 2 en Duolingo.

Auteur: Aljim Panny