landscape-1475744724-floating-cloud-1

‘Making Weather’ is een unieke creatie, dat mogelijk is gemaakt door de samenwerking tussen de designer Richard Clarkson Studio en het Nederlandse bedrijf Crealev. Crealev is gespecialiseerd in objecten met “levitatie” mogelijkheden, dit is het laten zweven van objecten. Richard Clarkson heeft dus de wolk bedacht en gedesigned en met de hulp van Crealev hebben ze de wolk laten zweven. ‘Making Weather’ ziet er uit als een stormwolk maar is ook een bluetooth speaker.

img_1846

Dankzij magnetische componenten kan de wolk over het onderstel zweven. Dat onderstel wordt opgeladen met een lithium ion-batterij die de wolk van energie voorziet. Wanneer de wolk aan staat zal hij draaien en een beetje op en neer bewegen om het realistisch over te laten komen. Ook heeft de wolk enkele LED lampjes binnen in die reageren op geluid, dit zorgt ervoor dat het lijkt alsof het bliksemt in de wolk. Dit is momenteel nog een prototype maar de makers hopen dat het binnenkort in productie kan gaan. Hieronder nog een video waar je de wolk in actie ziet.

Mijn mening

Ik vind dit een zeer tof project. Zeker omdat ik nog niet vaak zwevende objecten heb gezien. Ik hoop dat beiden bedrijven hiermee doorgaan, en ben benieuwd wat ze nog allemaal zouden kunnen ontwerpen en maken.

Auteur: Michiel Moens

bronnen:

http://www.richardclarkson.com/floating/

http://www.crealev.com/

http://www.mymodernmet.com/profiles/blogs/making-weather-floating-cloud-speaker?context=tag-technology