Het zonnestelstel ontdekken was nog nooit zo makkelijk als nu. Door middel van interactieve websites is het namelijk mogelijk om hierover veel bij te leren. In deze blog bespreek ik de website Space-Advisor.ca en Inspacewetrust.org.

Dec-01-2016 21-37-10.gif

Space advisor
Dit is een website die zich focust op het zonnestelsel in zijn geheel. Dankzij gebruik te maken van een mini game overloopt hij je kennis en op basis daarvan krijg je een Space Passport. Met dit paspoort verkrijg je toegang tot verschillende planeten. Bij elke planeet leer je dan iets bij. De leukste game vond ik persoonlijk wanneer je via smart Phone en laptop tegelijkertijd een spelletje kon spelen. De site is heel gebruiksvriendelijk. Een minpuntje is dat het niet zo duidelijk is hoe je een hoger level kan bereiken en dat mijn game in het Frans was terwijl de site in het Engels stond ingesteld.

Inspacewetrust
Deze site focust zich vooral op de geschiedenis van de ontdekkingen in de ruimte, het soort projecten die werden ondernomen. Door met een kleine astronaut over het scherm te lopen verplaats je je op een tijdlijn. Terwijl krijg je allemaal interactieve visualisaties te zien van de projecten die werden ondernomen zoals bv de eerste mens in de ruimte, Apollo 11,…  Een minpunt is dat je niet heel snel naar een bepaalde plaats in de tijd kan gaan, je moet alles stap voor stap overlopen. Er zijn ook zodanig veel animaties dat het niet heel duidelijk is wanneer je kan doorgaan naar een ander punt.

space.gif

Auteur: Senne Devillé