0

Door gebruik te maken van face recognition kunnen paswoorden achterwege gelaten worden en verdwijnt het risico op paswoord-diefstal.

KeyLemon’s laatste face recognition algoritmes maken optimaal gebruik van 3D diepte- en gevoeligheidstechnologie dat een combinatie van diepte, near-infraroof en kleurinformatie gebruikt.

Een van toepassingen is Oasis Face, een persoonsauthenticatie-oplossing voor mobiele toestellen. Deze oplossing biedt developers de mogelijkheid om snel een schaalbaar, mobiel, veilig biometrisch authenticatie platform te bouwen. De werking van Oasis Face gebeurd als volgt:

  • Het opent de camera
  • Zorgt ervoor dat de gebruiker juist voor de camera geplaatst wordt met een goede belichting
  • Detecteert vervalsing
  • Genereert biometrische samples
  • Controleert de identiteit van de gebruiker

1.JPG

Een ander product dat ze aanbieden is voice-search, een toepassing dat tegenwoordig al veel gebruikt wordt. Het nut ervan is om gebruikers de moeite te besparen om te typen. Door tegen een apparaat te spreken kan het systeem op basis van de stem terugvinden wat je zoekt. Volgens KeyLemon is de combinatie van een microfoon en hun Voice Search technologie te beste manier om snel informatie terug te vinden.

5.JPG

Deze technologieën zullen volgens mij in de toekomst steeds meer gebruikt worden om zich te registreren en aan te melden. Deze manier van registreren is snel en veilig omdat 1 beeld voldoende is om toegang te krijgen tot de applicatie en ieders gezicht is uniek. Je kan het vergelijken met een vingerafdruk.

Hieronder staan enkele succesvolle toepassingen van Oasis Face in bedrijven:

 

2.JPG

3.JPG

4.JPG

Auteur: Wendy Vanden Meerssche

Bronnen:

https://www.keylemon.com/