Onze school organiseert voor de 4de editie EHACKB waarbij studenten en docenten samen een avond/nacht voor alle studenten kunnen samen komen gamen, hacken en creeëren. Bij zo een website hoort natuurlijk een website maar is die flawless? Laten we die effe onder de loep nemen!

Inschrijvingen

ehackbloginehackblogin2

Op eerste zicht lijkt de website goed gebouwd maar eens je aan de inschrijvingspagina komt is het een ander verhaal.

Wat is fout en zou kunnen verbeterd worden?

Verplichte velden

Er staat niet duidelijk op eerste zicht welke velden verplicht zijn en welke niet, dit hadden ze makkelijk kunnen fixen door na elke label een * te plaatsen en onder het formulier te schrijven *verplichte velden.

Reminder email?

Daarna heb je het veld remind email dit veld wordt gebruikt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Het is een zeer vreemde aanpak om je zo voor een nieuwsbrief in te schrijven. Meestal wordt een remind veld gebruikt om te voorkomen dat de gebruiker zich zou mistypen. Ze hadden beter onderaan de formulier een checkbox gezet met inschrijven voor de nieuwsbrief gezet zoals meeste inschrijvingsformlieren die je kan vinden op het internet.

Account

Ten laatste vragen ze nog om een wachtwoord te zetten zodat je zou kunnen aanmelden op de website op zich geen probleem maar het uiteindelijke doel? Je eigen gegevens te kunnen zien (email en naam) dus eigenlijk een nutteloze functie, misschien heeft het een functie tijdens EHackB maar dat staat nergens vermeld. Ze hadden dit kunnen weglaten.

ehackbgegevens

Side Note

Aan mijn medestudenten die aan deze website hebben gebouwd neem dit niet als kritiek op maar iets waaruit je kan leren 😉

Auteur: Merlin Van Volxem

Bron:
https://www.ehackb.be/
https://www.ehackb.be/registercasual