Voor diegene die zich hebben geregistreerd bij Pinterest, weten dat zich registreren gemakkelijk en snel voorbij was. Op de eerste pagina moet je laten weten of je met je email wilt inloggen of dat je verkiest om je Facebook profiel te gebruiken. Als je verkiest om je email in te vullen, moet je ook onmiddellijk je wachtwoord dat je wilt gebruiken meegeven.

pinterest1

Vervolgens moet je een gebruikersnaam verzinnen, want andere personen kunnen namelijk de pins die je opslaat op pinterest ook bekijken of ook welke borden die je maakt. Je kunt dus inspiratie halen van Pinterest zelf maar ook van elkaars profiel. Hier geef je ook weer wat je leeftijd en geslacht is.

pinterest2

Als je de registratie op computer doet, krijg je dan een scherm te zien dat komt zeggen dat je de app kunt downloaden voor als je onderweg iets wilt opzoeken of wilt posten. Je kunt deze stap overslaan. Voor mij mocht deze stap er niet zijn maar voldoet een simpele kleine melding.

pinterest3

En als laatste stap moet je instellen wat je vooral te zien wilt krijgen als je op de homepagina bent. Dit is handig als je specifiek geïnteresseerd bent in een specifiek onderwerp, maar als je interesses veranderen, kun je dit niet gemakkelijk aanpassen tenzij je nieuwe pins opslaat of een nieuw bord aanmaakt. Dit is tevens ook de laatste stap en naar mijn eigen ervaring was dit een zeer vlot proces.

pinterest4

Je email moet niet bevestigd worden waardoor je heel wat tijd bespaart en je sneller kan beginnen met het bijhouden van leuke ideeën.

Vervolgens heb je Whatsapp, persoonlijk vind ik het best wel leuk dat je gewoon je gsm nummer moet ingeven in de app als die net geïnstalleerd is, een code krijgt via sms en deze dan moet ingeven. Maar je kunt er ook voor kiezen dat Whatsapp toegang krijgt tot je berichten om zo automatisch je gsm nummer te verifiëren. Door een land te kiezen, wordt er onmiddellijk de juiste Land code geplaatst.

whatsapp2 whatsapp1

Als je sms verificatie faalt, kan je kiezen om je te verifiëren door Whatsapp naar je te laten bellen, hier heb ik geen ervaring mee van hoe dit verloopt omdat ik nog geen problemen heb ondervonden met de sms verificatie.

whatsapp2-1 whatsapp2-2

Als je denkt aan Whatsapp, dan denk je onmiddelijk aan een iPhone of Android app waar je mee online kunt sms’en en kunt bellen. Maar zeer weinig mensen weten dat Whatsapp zelf ook een programma heeft voor op Windows en Mac.

whatsapp3

Als je deze hebt geïnstalleerd, dan krijg je een scherm te zien met een QR-code, deze moet je scannen met de app op je gsm zodat er een verbinding kan gelegd worden met je gsm en alle gesprekken die je al bezig bent op je gsm. Het nadeel hiervan is dat eenmaal je connectie verliest met je gsm dat je geen berichten meer kunt sturen naar iemand.

whatsapp4

auteur: Bram Moons