Heel ingewikkeld, is het antwoord van Kinepolis en Maison Rouge dan. 2 Websites die de grens van het absurde opzoeken wanneer het aankomt op het maken van een account op hun website.

This slideshow requires JavaScript.

Kinepolis

Kinepolis laat je eerst je e-mailadres en wachtwoord ingeven om een account te creëren waarna ze je vervolgens een mail sturen om je account te activeren. Eens je op de bijgevoegde link klikt wordt je ingelogd bij Kinepolis en doorverwezen naar een website waar boven de volgende stap nog hun hele menu staat en nog wat reclame voor hun filmen. Je mist deze stap zo goed als zeker op het eerste zicht en denkt dat je ingelogd bent, maar nee. Als je niet doorklikt vervalt je account. Vervolgens kom je op een scherm terecht waar je te weten komt dat deze log-in slechts eenmalig was en je een nieuw wachtwoord moet maken.  Ze zijn hier enorm vaag in en leggen de stappen die je moet ondernemen niet duidelijk genoeg uit, wat ten eerste al voor heel wat verwarring zorgt en ten tweede enorm onnodig is.

De vraag die ik mezelf stel bij dit soort registraties is: ‘Waarom?’.

This slideshow requires JavaScript.

Maison Rouge

In tegenstelling tot Kinepolis heeft Maison Rouge wel een goede reden voor hun slordigheid. Ze zijn een interim voor studenten en horen dus enorm veel informatie te verzamelen van de student indien die wenst te komen werken bij hun, maar de gebruiker een heel formulier geven om in te vullen lijkt mij wat druk en verwarrend. Er zijn talloze andere manieren om deze registratie vlotter en aangenamer te maken voor de gebruiker. In tegenstelling tot Kinepolis vind ik hier een stapsgewijze registratie net veel beter passen, waarbij je telkens doorklikt naar het volgende scherm van invulvelden.

In plaats van een gigantisch invulformulier te presenteren aan de gebruiker lijkt het mij veel aangenamer voor de gebruikers om hun stapsgewijs door het hele registratieproces te begeleiden.

Auteur: Felix Struelens

Topic: 2 slechte manieren om je te registreren.

Bronnen:
https://kinepolis.be
http://www.maisonrouge.be/nl/crew