Hoewel vele bedrijven, als middel om je te overtuigen van hun diensten, een gratis proefperiode aanbieden, vragen ze wel meteen je bankkaart-gegevens indien je je abonnement op de dienst wilt uitbreiden tot na de proefperiode. Dit is vaak het moment waarop vele mensen beginnen twijfelen. Is deze dienst wel te vertrouwen? Is dit wel gratis? Wordt er mij toch geld afgeluisd op een of andere manier? Je vertrouwt dit bedrijf je bankkaart gegevens toe, dit is een logische reactie. Maar sommige bedrijven hebben reeds bewezen dat er niet noodzakelijk een addertje onder het gras hoeft te zitten, zij zijn heel goed geworden in het gerust stellen van hun klanten. Dit is hoe ze het doen:

Deze blogpost bekijkt 2 voorbeelden van toffe en zorgeloze manieren om je online te registreren voor mobiele applicaties.

Netflix

Netflix is een zeer populaire streamingdienst dat je de eerste maand van je abonnement gratis aanbiedt. De applicatie van Netflix maakt het je gemakkelijk door een gigantische rode knop op de allereerste pagina te zetten met daarop ‘KIJK EEN MAAND GRATIS’. De applicatie geeft je alle informatie dat je nodig hebt en stelt je ook gerust met 3 simpele pagina’s hieronder genaamd ‘Annuleren’, ‘Apparaten’ en ‘Prijs’. Verder verloopt de registratie vlot en heb je toegang tot honderden films en series binnen enkele seconden.
En het belangrijkste: zorgeloos!

Apple Music

Apple Music is een muziek streaming service, aangeboden door, uiteraard, Apple. Als je een Apple gebruiker bent dan is de kans groot dat je reeds een Apple ID hebt aangemaakt, aangezien je dit nodig hebt om onder andere applicaties te downloaden in de App Store. Apple gebruikt je Apple ID om je aan te melden voor de dienst, dus een heuse registratie is er niet meteen voor nodig. Daarbovenop heeft Apple de hele dienst ingebouwd in de Muziek App die standaard op je Apple device staat geïnstalleerd! Wanneer je op een Apple Music icoontje tikt op 1 van de pagina’s in de muziek app kom je op een pagina terecht waar je vervolgens je soort abonnement kan selecteren. Onderaan de opties zie je meteen ook een disclaimer dat je laat weten dat je abonnement automatisch verlengd zal worden na de proefperiode tenzij je dit uitschakelt in je account. Van speciale korting voor studenten, dat daarbij ook nog eens gemakkelijk te verkrijgen is, en een onmiddellijke toegang tot alle diensten dat Apple Music aanbiedt werkt het registratieproces vlot en effectief. Je kan zelfs bijna zeggen dat er geen registratieproces bestond in de eerste plaats.

Dit is hoe volgens mij alle registratie’s zouden moeten verlopen.
Kortom: een toffe manier om je te registreren is wanneer je dit niet hoeft te doen.

Auteur: Felix Struelens

Topic: 2 toffe manieren om je te registreren