Visithumboldt.com is een website dat mensen wil aanzetten om Humboldt County te bezoeken en hen daarbij helpt om hun trip goed te plannen. Humboldt county is een van de 58 county’s in de Amerikaanse staat California. De county bevat een zeer mooi natuurgebied en biedt verschillende activiteiten aan die de Humboldt county website in de verf wil zetten.  

2

AIDAS

Humboldt County’s website trekt bij het openen meteen de aandacht van de bezoeker dankzij de mooie full-screen videobeelden van de prachtige omgeving. Vervolgens verschuift de aandacht van de kijker naar de call-to-action knop in het midden van de pagina. De tekst ‘follow the magic’ dat in de knop staat werkt verleidelijk en aantrekkelijk voor de bezoeker om er op te klikken. De combinatie van beeld en tekst wekt een fantasiegevoel op en geeft de bezoeker de indruk dat hij aan een sprookjesreis begint.

3

Wanneer de gebruiker op de eerste knop drukt, wordt de website nog interessanter. De gebruiker kan nu kiezen welk type van vakantie hij wil beleven: adventurous, relaxing, family of romantic. De knoppen wekken interesse op naar wat volg en maken de gebruiker nieuwsgierig.

10

5

Tijdens de volgende stappen kiest de gebruiker welke activiteiten hij wil doen tijdens zijn bezoek aan Humboldt County door simpelweg te klikken op het beeld van de activiteit dat verschijnt. De gemakkelijke flow en de sfeer van de website geven de bezoeker ongetwijfeld zin om meteen te vertrekken naar de sprookjesachtige omgeving.  De activiteiten worden door middel van de mooie beelden zeer aantrekkelijk.

7

8

12.JPG

Wanneer de bezoeker al zijn activiteiten heeft vastgepind, genereert de website op basis daarvan een reisplan. Dat reisplan kan e opslaan, verzenden of afprinten. Vervolgens moet de bezoeker aanduiden hoe hij zal reizen: met het vliegtuig, de auto, caravan, … .

6

Uiteindelijk biedt de website accommodaties aan waaruit de bezoeker kan kiezen en voor je het weet het je een volledige trip naar Humboldt County gepland.

9

De bezoeker wordt zodanig ondergedompeld in de mooie natuur van Humboldt County dat hij niet anders kan dan die reis te plannen.

Of de mensen na hun bezoek ook effectief tevreden zijn weet ik niet, maar wat betreft de website geeft deze mij wel een goed en voldaan gevoel.

Auteur: Wendy Vanden Meerssche

Bronnen:

https://blog.hubspot.com/marketing/great-call-to-action-examples#sm.0000139bizrj3necspzf3w215o6nr

http://www.visithumboldt.com/