Er zijn al verschillende items in ontwikkeling om te mixen samen met een virtual reality bril. Maar een item dat je de game ook laat voelen is er nog niet echt. Daarom heeft KOR-FX zich daarin verdiept en hebben zij de KOR-FX gaming vest bedacht.

De gaming vest laat je letterlijk de game voelen via vibraties. Wat het gaming nog meer intense kan maken zeker als je het combineert met een VR headset. De echte werking achter hun vest is het maken van directed audio die gaat echoën in de borst waardoor het je lichaam ombouwt tot een instrument en de vest je gewoon bespeeld. Dit maakt het niet zomaar een vest dat trillingen uitstuurt maar dit maakt het heel precies en van betere kwaliteit.

photo-7.jpg

Er zijn een beperkt aantal knoppen op. De eerste en meest logische knop is een aan / uit knop, hieronder is de connectie knop en daaronder nog een menu. aan de andere kant zijn er nog 2 knopjes om de intensiteit in te stellen voor ieder zijn plezier. Ook is het mogelijk voor designers of mensen met interesse om zelf audio of functie aanpassingen te doen en hun vest te upgrade naar eigen plezier.

Het is niet alleen bruikbaar bij gaming maar eigenlijk bij alles wat geluiden creëert. Zo kan je het dus ook aansluiten aan je muziekspeler of aan je computer om een film te kijken.

Mij lijkt het vest vooral top om het te kunnen combineren met een virtual reality headset om u zo meer in te kunnen leven in het spel.

bronnen:

KOR-FX

Unbox therapy

auteur:

Casper Coomans