Dit platform word bijna dagdagelijks gebruikt door de studenten en docenten. Is dit platform flawless wat design, typografie en compositie betreft? Krijgt het een positieve stempel of negatieve stempel? Desiderius het is tijd dat je onder de loep gaat!

Design

Laten we beginnen met het design van de website, de design is zeer simplistisch. Er wordt gebruikt van de neutrale kleuren: zwart, wit en grijs en als contrast kleur rood. Op zich niet slecht maar zeer eentonig en saai.

De kleuren zorgen niet voor een beperking voor mensen die kleurenblind zijn dus op zich geen probleem. Opgepast klein design foutje ontdekt:

desilogo

Rood logo op rode achtergrond? NOT DONE! Het logo is bijna deels ontzichtbaar.

Typografie

Wat typografie betreft maakt de website gebruik van een schreefloze lettertype dat vaakt wordt gebruikt bij devices dit zorgt er wel voor dat de leessnelheid wat lager ligt dan bij het gebruik van schreve lettertype voor de broadtekst.

Wat kleur betreft voor de lettertype is het vooral zwart op wit en dus niet storend voor iemand die kleurenblind is.

Compositie

De website maakt gebruik van een grid en elke element is opgedeeld in afgeronde kaders. Heel simpel, makkelijk om mobile te maken. Er is genoeg witruimte om de ogen rust te geven en niet storen wordt.

Kleine Conclusie

Een goede website maar zeer zwak.

 

Auteur: Merlin Van Volxem

Bron:
https://desiderius.ehb.be/index.php?application=Chamilo%5CApplication%5CWeblcms