Terreur was vroeger enkel op tv te zien. De laatste tijd worden we allemaal geconfronteerd met terreur. Vooral na de aanslagen in Parijs kregen we meer schrik. Na de aanslagen in Brussel kregen we alvast veel meer schrik. Het veiligheidsniveau in België is momenteel nog altijd 3.

Technologie hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Er is een nieuw technologie ontworpen tegen terreur door een Belgisch bedrijf. Een klein apparaatje dat elke seconde signalen stuurt via bluetooth op die manier weten de ze constant waar je bent tot op ongeveer een meter. Zo word je constant gevolgd vanop de parking tot aan de gate. Het systeem is voorgesteld op een conferentie in Brussel, over veiligheid in de luchtvaart.

“Dit tracking device kan de positie bepalen van een persoon, maar als die persoon dit doorgeeft aan iemand anders, dan is er misschien een probleem van veiligheid. Daarom moet dit soort devices ook gekoppeld worden aan andere systemen zoals gezichtsherkenning, met behulp van camera’s”, klink het bij Dirk Callaerts, de CEO van het bedrijf achter het klein device.

Volgens mij is dit een toepasbaar ontwerp. Zo is het een beetje veiliger.

 

Bron: http://www.demorgen.be/binnenland/nieuwe-technologie-tegen-terreur-bbb10e87/

Auteur: Ahsen Gözen