Bang & Ollufsen is ondertussen al bijna 100 jaar lang de pionier in het combineren van sublieme geluidskwaliteit met elegant en vooruitstrevend design. Sinds enkele jaren zijn ze zich ook beginnen specialiseren in ‘Bluetooth-Audio’. Bang & Ollufsen is een enorm duur merk met vele hight-tech audio-installaties en televisie-sets. Maar sinds enkele jaren hebben ze ook een subdivisie genaamd Beoplay, die zich meer richt naar de gemiddelde consument. Het is deze subdivisie dat nu een geweldige app heeft gelanceerd dat net zo elegant en gebruiksvriendelijk is als hun producten.

Waarvoor dient de app?

Alle apparaten van Beoplay bezitten een door hun gecreëerde software dat ook regelmatig updates doorgevoerd krijgt. De app staat je toe deze software vanaf de app te controleren, van zodra je apparaat in verbinding staat met de app kan je aan de slag.
Je kan de kleur selecteren waarin je het apparaat hebt gekocht, zodat jouw exacte model wordt weergegeven op de startpagina, en je kan ook rechtsreeks vanuit de app support krijgen voor al je producten. Eens je dan verbind met je product krijg je een kleine audiospeler onderaan, een batterij-indicator bovenaan rechts, de mogelijkheid om een draadloze stereo installatie te creëren met een 2de luidspreker en toegang tot de ‘Toneden’ functie.

Wat is ‘Toneden’?

‘Toneden’ is Bang & Ollufsen’s versie van een equalizer. Met Toneden kan je je geluidsprofiel helemaal aanpassen naar eigen wens en wanneer je dit ook maar wilt. Je kan ook je eigen presets creëren en opslaan of kiezen uit 1 van de presets van Bang & Ollufsen zelf. Toneden is geweldig om te besturen met touch en ik vind het persoonlijk een leuke toevoeging aan de app.

Design

Deze app doet uiteindelijk niet zo veel en is absoluut niet noodzakelijk. Hij is niet nodig om je apparaat in te stellen of wat dan ook, als je tevreden bent met het product en al deze technologische hocus pocus niet nodig hebt. Het is, zeg maar, een optionele accessoire die helemaal gratis aangeboden wordt door het software departement van Bang & Ollufsen.

Rekening houdend met al dit, heeft het team van Bang & Ollufsen werkelijk een geweldig elegante en functionele app gecreëerd dat helemaal past binnen de stijl van het merk. Kleurgebruik, typografie en compositie is volledig on point en maakt de app enorm aantrekkelijk. De iets complexere functies van de app worden ook verduidelijkt met het activeren van het vraagteken icoontje dat bij ‘Toneden’ en het controlepaneel van je apparaat rechts vanboven verschijnt. De applicatie biedt ook een Apple Watch applicatie aan die hetzelfde doet maar op een kleiner scherm en die wederom heerlijk elegant is.

Al bij al dus een app waar niet veel aan op te merken is, en tegelijkertijd interessant genoeg blijft om je aandacht erbij te houden en je uitdaagt om meer uit je Beoplay apparaten te halen.

Auteur: Felix Struelens

Neem zelf een kijkje op de minstens even elegant ontworpen website van Beoplay: https://www.beoplay.com/products/beoplayapp