Websites ontwikkelen is zeer belangrijk in onze richting. Desondanks we op school leren hoe we dit moeten doen, zijn er toch heel wat mensen die kleine, maar zeer belangrijke, details wel is durven over het hoofd te zien. Dit is zeer irritant voor de gebruiker en mag dus zeker niet gebeuren. Ik ga in deze post 5 dingen overlopen die zeker op een website moeten gebeuren.

 

4

1. Zorg voor een duidelijke navigatie

De navigatie is de basis van je hele website. Wanneer deze niet in orde is zal de hele ervaring van je website verkeerd lopen. Zorg voor een duidelijke en geordende structuur. Structuur zal ervoor zorgen dat je bezoekers de info die ze nodig hebben snel kunnen terugvinden. Het design van je navigatie moet in lijn zijn met je hele website. De navigatie is in feite de basis van elke pagina op je website, en moet daarom dus zeker goed uitgewerkt zijn.

 

2. Vermijd typefouten en defecte links

Wanneer gebruikers een typefout zien op een website, geeft dit de website een heel onprofessioneel gevoel. Dit kan ervoor zorgen dat mensen de website gaan wantrouwen en zich naar een andere website begeven. Hetzelfde geld voor niet werkende links. Wanneer de gebruiker de info heeft gevonden die hij zoekt, zal hij snel naar die pagina willen navigeren. Als de link ernaartoe dan niet werkt, zal de gebruiker enorm gefrustreerd raken en de info zoeken op een andere website. Dit zijn kleine details, maar kan toch zo een groot verschil maken.

 

5

3. Kies je beeldmateriaal zorgvuldig

Tijdens de ontwikkeling van je site durf je al snel tijdelijk beeldmateriaal te plaatsen op je site. Dit beeldmateriaal word meestal later nooit meer aangepast, terwijl het toch niet echt past op de website. Kies je beeldmateriaal al vanaf stap 1 zorgvuldig zodat er later geen onnodige content blijft staan. Gebruik ook zeker geen foto’s van enorm hoge resoluties. Dit zal ervoor zorgen dat je pagina zeer traag inlaad, en dat is nooit goed.

 

4. Geef je bezoekers rust en ademruimte

Elk plekje van je pagina hoeft niet ingevuld te worden. Een beetje open ruimte kan soms wonderen doen voor je design. Wanneer je website te volgepropt zit zal het moeilijk zijn om iets te vinden op de site, en het is zeker niet leuk om naar te kijken. Zet ook niet teveel bewegende elementen op je site. Veel bewegende elementen kan zeer irritant zijn en kan zelfs hoofdpijn bezorgen. Ikzelf volg de volgende regel: ‘maximum 1 bewegend object per pagina’.

 

5. Test je design

Je website is dan eindelijk af, dat denk je toch. Voor je je website publiceert moet je altijd je website testen in alle browsers. Veel browsers ondersteunen bepaalde elementen niet terwijl ze dit wel zouden moeten. (vooral oudere internet explorers) Bepaalde html elementen die niet werken, een javascript functie die niet herkent word, kan je hele website laten crashen en zorgt ervoor dat gebruikers van die webbrowser je website nooit zullen gebruiken.

 

Webdesign, Layout, Website

 

 

Auteur: Ruby Bauwens

 

 

Bronnen:

http://webdesign.about.com/od/webdesignbasics/tp/aa112497.htm

http://www.cio.com/article/2385250/online-marketing/13-simple-tips-for-improving-your-web-design.html

http://www.bloovi.be/frontend/files/userfiles/images/Schermafbeelding%202013-09-20%20om%2010_30_59.png

lh3.googleusercontent.com/6OB2xcdDbsWfpohGZaRWNXjsoeCCsL6E-gOyCNP46fZnHRXtRUFjAW0oVUG3GNgTfzk4BHk=s630-fcrop64=1,00000a8effffdd07

swpmagazine.be/wp-content/uploads/2014/12/fall-web-design-trends.jpg

http://www.rd-design.info/images/webdesign%204.png