Ik bekijk 2 middelbare scholen hun website en vergelijk ze met elkaar. De middelbare scholen van Zaventem zijn het  KAZaventem en ZAVO

ZAVO

ZAVO of languit Zaventems Vrij Onderwijs is mijn oude middelbare school. Een goed idee dus om eens te kijken naar de website van de school. De school is vooral gericht op techniek, sport en wetenschap.

 

schermafbeelding-2016-11-30-om-20-23-14

Zavo heeft als huisstijl lang een rode en grijze kleur gecombineerd. Sinds enkele maanden is het loge veranderd, maar de huisstijl volgt er niet op. De site opent een beginscherm met veel te veel informatie. Navigeren is gemakkelijk op de site, maar niet aantrekkelijk. De moet zich vooral richten op nieuwe leerlingen en dan vooral hun ouders.

De typografie is zeker en vast duidelijk. Er is een duidelijk contrast tussen tekst en achtergrond.

KAZaventem

schermafbeelding-2016-11-30-om-20-38-26

KAZaventem of Koninklijk atheneum Zaventem is net zoals Zavo ook een middelbare school in Zaventem.

Duidelijk is de huisstijl van de KAZ aanwezig in hun website. Kleurengebruik hier is blauw en geel/oranje, net zoals in hun logo wordt gebruikt. De typografie hier is ook duidelijk met de juiste combinatie van kleur om onderscheid te maken tussen verschillende titels.

Ook deze site is gemakkelijk om door te navigeren, maar weer aan de oudere kant.

Conclusie

Beide websites zijn zeker aan vernieuwing toe. Ze zijn beide bedoeld om jeugd aan te trekken en zeker niet af te schrikken. Na mijn studies Multimedia en communicatie kan ik daar zeker mijn ligt eens opsteken.

bron: http://www.zavosecundair.be/

bron: http://www.kazaventem.be/

 

Auteur: Robin Verberckmoes