Volgende 2 voorbeelden stellen voor wat je als site-beheerder best niet wil toepassen op je registratieformulier.

MSI

Msi of Micro-Star International is een hardwareproducent die bekend is voor het maken van gaming desktops of laptops. Wanneer je een nieuw product aankoopt, krijg je een garantiecode mee die je kan invoeren op hun site. Hiervoor moet je je registreren op hun site.

screencapture-register-msi-home-terms-1480518052266.jpg

Wanneer je drukt op registreren verschijnt er een disclaimer die redelijk lang is. Om voort te kunnen, moet je volledig naar onder scrollen en dan vervolgens akkoord drukken zodat je op de uiteindelijke registratieformulier belandt. Dit is wel te begrijpen dat je akkoord moet gaan maar het zou volgens een andere manier mogen gebeuren dat de gebruiker minder lastig valt.

screencapture-register-msi-home-register-1480517527419

Het uiteindelijke formulier is niet volledig geoptimaliseerd volgens taal. Meerdere elementen bevatten nog Engelse woorden zoals First name, title enz. Het is wel duidelijk welke velden verplicht zijn die aangeduid zijn met het rode sterretje. De invulvakken zijn veel te breed en vullen de pagina verticaal zodat je verder moet scrollen. Het kan ervoor zorgen dat mensen zich kunnen verwarren bij het invullen. Ook wordt er geen gebruik gemaakt van extra witruimte of opdeling tussen de invulvakjes.
Als oplossing bied ik dit aan: Er is voldoende plek om alles in twee kolommen te zetten. Daardoor is het makkelijker om te zien wat er ingevuld kan worden. Ook kan je aan de bevestigingsknop aan zonder te moeten scrollen.

OneMoreThing

knipsel

OneMoreThing is de Nederlandstalige versie van de Amerikaanse website die alle nieuws rond Apple verzamelt. Je kan een account aanmaken en zo posts zetten op de blogs en artikels.

De site biedt geen mogelijkheid om aan te melden via snelle logins zoals Google+, Twitter of Facebook. Het is een vreemde keuze dat men gekozen heeft voor een scheidingslijn tussen elk element. Het zorgt wel voor structuur maar het kon ook zonder. Bij gebruikersnaam en e-mailadres staat er een sterretje wat staat voor verplicht. Maar eigenlijk is alles verplicht. Bij Displaynaam zetten ze geen ster maar schrijven ze het voluit. Als je een wachtwoord invoert is er geen wachtwoordsterkte meter. Als je eenmaal het tweede wachtwoord verkeerd invoert en drukt op voltooid, worden alle vakken gevalideerd en gewist en moet je alles opnieuw invoeren. Een nieuwe gebruiker kan ook makkelijk verward geraken als hij leest over ‘gebruiksnaam’, ‘displaynaam’ en ‘je naam’. Ze zouden beter displaynaam moeten verwijderen want gebruikersnaam doet eigenlijk dit al. Als je genotificeerd wil worden per email over nieuwe artikels kun je hier geen optie aanvinken. Het is dus belangrijk dat je aan alle details denkt als je een registratieform maakt.

Auteur: Markian Vroublevsky

Bronnen:
https://register.msi.com/home/terms
https://register.msi.com/home/register

http://www.onemorething.nl/registreer/