Alles wat Fantasie en Science Fiction is heeft me altijd vaak geamuseerd en geïnspireerd. Ik ben dan niet voor niks een echte Star Wars fan en Harry Potter fan (Ik ben fan van meerdere dingen)! Een tijdje geleden ontdekte ik via awwwards de website van JK Rowling (pottermore.com) waar je je eigen patronus kon ontdekken, je huis indeling maar ook super veel informatie over de grote magische wereld van tovenaars. Waar ik wel even ben blijven stilstaan is de looks and feels van de website die heel uniek aanvoelt.

Een kleine analyse

pottermore2

De website op zich heeft een zeer intressante opdeling, alles is opgebouwd uit tegels die je verder kan openklikken tot intressante artikels. Door het gebruik maken van zo een tegel structuur zorg ervoor dat het de website makkelijk verschaalbaar is zonder teveel content te verliezen. Het zorg er ook voor dat het soms wel verwarrend kan zijn om doorheen de website te navigeren.

De kleuren die worden gebruikt in de website zijn gebruit om een zeker gevoel te kweken bij de lezer in de categorie waar hij zich bevindt. Bevoorbeeld bij spreuken (spells and charms) heb je een rode kleur levedig en passief terwijl bij objecte meer een blauwgrijze neutrale kleur die tot rust zorgt. Iemand die kleurenblind heeft zou geen problemen hebben want de kleuren worden meestal in achtergrond gebruikt en er worden zeer contrastrijke kleuren gebruikt bij de teksten.

pottermore3

Wat typografie betreft word er een mooie leesbare schreve lettertype gebruikt die goed bij zijn thema past en de leessnelheid bevorderd.

Eigen Conclusie (en score)

Deze website vind ik wat design/frontend/backend een geweldige website en zeer interessant vast voor al de Geeks/Nerds om een kijkje te nemen, ja jij die het artikel leest jij ook zou eens een kijkje mogen gaan nemen. Alleen de navigatie doorheen de website kan heel verwarrend zijn voor dreuzels (you muggle)

Score [/10]
Front end 9
Back end 9
Navigatie 4
Compositie 8.5
Typografie 8

Auteur: Merlin Van Volxem

bronnen:
https://www.pottermore.com/