Ken je dat? Zo van die websites dat gewoon veel te veel informatie vragen bij de registratie? The VG Recource’s forum is zo eentje.

VGRecource2.gif

Forum security

The VG Recource’s forum is zodanig goed beveiligd dat elke echte gebruiker zich zal afvragen wat er zo speciaal is aan hun forum, eerst vragen ze je om je geboortedatum in te voeren wat nog acceptabel is, dan accepteer je een overeenkomst dat niemand toch leest, daarna vul je je persoonlijke gegevens in en word je gevraagd om aan te klikken dat je geen robot bent.

Eenmaal dat je het duidelijk maakt dat je geen robot bent komt Mario in het verhaal, ze zijn dus nog steeds niet zeker of je een robot bent en willen dus dat je het nog eens bewijst door te antwoorden op deze vraag “What’s the name of Nintendo’s mascot character?”. Dit is duidelijk overbodig, en wie weet zijn er mensen dat deze vraag niet kunnen beantwoorden?

Eenmaal klaar met Mario moet je nog een paar instellingen overlopen en je tijdzone aanduiden zodat je op de forum zelf naast je naam het uur kunt zien.

Besluit

Dit is volgens mij een goede voorbeeld van een slechte registratie op een website, mensen hebben geen tijd om zo lang aan een registratie te zitten en zeker voor een forum. Met een e-mailadres, gebruikersnaam en wachtwoord vind ik dat je genoeg informatie hebt om een forum te kunnen gebruiken.

Bron:

The VG Recource: https://www.vg-resource.com/

Gif gemaakt met: http://www.online-convert.com/

Auteur: Ilias Mokhtar