Vele registraties zijn nu statisch en hebben weinig toffe manieren om de gebruiker aan te spreken. Soms kan het door kleurgebruik misgaan maar niet altijd. Hier zijn twee voorbeelden die iets innovatiefs meebrengen.

Powerdot App

10

De app Powerdot maakt gebruik van een leuk design die de login beneden weergeeft. Powerdot is een sportapplicatie en wil duidelijk maken dat deze app niet bedoelt is voor mensen met epilepsie of andere stoornissen. Maar eerst geeft deze je de mogelijkheid om in te loggen via Facebook i.p.v. via gewone signup. Zodra je drukt op sign up is het vrij duidelijk voor de gebruiker hoe hij moet navigeren. De herhalende video op de achtergrond is iets wat een meerwaarde geeft aan een saaie kaartweergave en dat zorgt voor een toffe ervaring. De signup na de weergave bevat naam, achternaam, email, wachtwoord en geboortedatum. Je kunt ook je profielfoto instellen naar vrije keuze.

Ik vind dit een leuke manier om een redelijk lange registratie toch nog aansprekend te laten weergeven. De GIF-afbeelding hierboven geeft weer dat registratie levendiger kan gebeuren door gewone vragen om te zetten naar een kaartweergave. Zolang je afbeeldingen of vectorafbeeldingen gebruikt die de informatie of vraag ondersteunt lukt het concept van een makkelijke registratie. Dit design is ontworpen door Yegor Trukhin.

Zumba Conceptdesign

zumba_800x600_

Dit is een concept gemaakt door web designer Dmitry Kolesnikov. Hij maakt gebruik van de think-out-of-the-boxmethode en komt regelmatig af met nieuwe conceptideeën. Dit registratieformulier komt dichter tot de standaard registratieformulier maar is het niet. De registratie schrikt de gebruiker juist niet af met het designgebruik. Het is gewaagd van de designer om de afbeelding buiten het kader te zetten. Dit geeft iets tofs en creatief mee. Het spreekt de gebruiker aan zodat de focus verdeeld is onder de afbeelding en het registratieformulier. Door de boxen in dezelfde kleuren te zetten als de achtergrondpatroon gaat het een mooie coherentie meegeven. De sign-up knop en de loginknop van Facebook zijn licht uitstralend. Persoonlijk zijn deze knoppen een van de leukste knoppen die je aandacht trekken.

Ik vind dat dit registratieformulier geslaagd is in zijn originaliteit. Dankzij het design wordt het toch nog een toffe manier om je te registreren. Je moet soms niet op zoek gaan naar andere methodes voor te registreren maar je kan in plaats daarvan even stilstaan bij het design en het kleurgebruik.

Auteur: Markian Vroublevsky
Bronnen:
https://dribbble.com/shots/1900085-Powerdot-App-Signup
https://dribbble.com/shots/2773459-Sign-in-Sign-up-form