living-tomorrow
Bron: http://www.meetingleuven.be

Het huis van de toekomst of ‘Living Tomorrow’ beweert dat zij hun bezoekers laten zien hoe wij in de toekomst zullen wonen. Robots, virtual reality, slimme frigo’s en nog veel meer. Voor iemand die niet zo veel van technologie af weet klinkt dit misschien allemaal zeer futuristisch maar in de realiteit is dit het zeker niet.

Een bezoek aan het huis van de toekomst is zeker en vast wel leuk maar het is volgens mij helemaal niet zo ‘van de toekomst’ als ze er beweren.

De rondleiding begon in een zaaltje waar je een hoverboard kon uittesten. Deze zijn nu toch al even op de markt gewoon verkrijgbaar. Daarnaast krijg je een virtual reality bril opgezet waarmee je kan rondkijken in New York. Dit is niet echt meer iets van ‘de toekomst’.

Daarna begeef je je naar de voordeur van het huis waar er een installatie is die enkel de postbode toelaat een pakje achter te laten in je brievenbus. Ook heb je geen sleutel meer nodig, je kan binnen met je vingerafdruk. Ook dit kan iedereen op de dag van vandaag gewoon laten installeren.

LT1.jpg
Bron: http://www.livingtomorrow.com

Ik kan zo nog even doorgaan met voorbeelden zoals een sprekende robot die ook door iedereen kan worden aangekocht. Er was bijvoorbeeld ook een grote microsoft surface te vinden in een tafel.

Je kan dus wel besluiten dat een bezoek aan Living Tomorrow zeker interessant is, maar of wat je er kan zien echt dingen van de toekomst zijn, dat is te betwijfelen. Ik vind dat het huis van de toekomst eerder een weergave is van wat er nu reeds beschikbaar is, niets dat je zelf nog niet kan kopen.

Auteur: Mike Similon

Bron: http://www.meetingleuven.be, http://www.livingtomorrow.com