Eerder heb ik al eens de site Displate besproken, toen voor een artiest en nu voor het registratie systeem.

Persoonlijk heb ik graag dat je alles onmiddelijk te zien krijgt van wat je moet invullen voor je op de knop registreren moet klikken. Zo kun je snel alles invullen zonder op verschillende pagina’s te moeten gaan kijken welke informatie je eerder hebt ingevuld en moet onthouden welke informatie je weer moet hergebruiken.

displate1

Bij Displate krijg je 2 mogelijkheden, je kunt je inloggen via je Facebook account of via een email adres naar keuze. Als je voor je Facebook kiest, dan wordt je doorverwezen naar je Facebook om het te accepteren zodat ze toegang krijgen tot jouw gegevens. Persoonlijk hou ik het liefst zoveel mogelijk van mijn Facebook gescheiden dus vind ik dit een minder goede optie. Als je voor je email kiest, wordt je op de volgende pagina gevraagd om een nicknaam, wachtwoord (dat geen tweede keer moet ingevuld worden ter bevestiging), voornaam en achternaam in te vullen.

displate2

Als je een nicknaam neemt dat al in gebruik is, dan blijven alle vakken ingevuld en is je wachtwoord dus al opgeslagen. Dit mag dan wel gemakkelijk zijn, maar liever heb ik dat ik mijn wachtwoord eens opnieuw moet invullen als ik een nieuwe nicknaam moet kiezen.

displate3

Eenmaal alles correct ingevuld is, krijg je een email. In meeste gevallen moet je je email eens bevestigen, maar in dit geval niet je account wordt automatisch bevestigt. Iedereen kan dus zomaar in jouw naam een account maken zolang ze maar je email weten.

 

Mijn tweede voorbeeld is Hometalk, Hometalk is een website waar iedereen zijn eigen DIY (Do It Yourself) project kan voorstellen. Je kan hier ook inspiratie opdoen voor als je zelf iets wilt in elkaar wil steken.

hometalk1

Als je u wil registreren, is dit weer op verschillende pagina’s te doen. Op elke pagina wordt er naar zeer weinig informatie gevraagd en zou het beter geweest zijn als alles op een zelfde pagina had gestaan. Je krijgt ook weer de keuze om je in te loggen met je Facebook of je kunt je eigen email invoeren.

hometalk2

Na het ingeven van je email, moet je jouw naam ingeven dat iedereen te zien krijgt en natuurlijk een wachtwoord want anders kun je niet inloggen. Maar waarom dat de site moet weten waar je woont en veronderstelt dat je in USA woont gaat mijn petje te boven. Het is niet dat er producten verkocht worden of dergelijke, er staan enkel ideeën op die je zou kunnen gebruiken. Als je wilt instellen dat je van een ander land dan USA bent moet je op de kleine tekst “Not from the USA?” klikken, want pas dan krijg je meer mogelijkheden te zien.

hometalk3 hometalk4

Ten slotte om je registratie af te ronden, moet je kiezen waarom je eigenlijk op Hometalk geraakt bent of wat je wil zien. Maar wat je wilt doen nu kan verschillen wat je later wilt doen en dan kun je jouw interesses niet meer aanpassen.

hometalk5

auteur: Bram Moons