Het Griffith Observatory is 1 van de meest bezochte trekpleisters van heel Los Angeles. Jaarlijks komen er meer dan 900 000 toeristen op af. Ik verwachtte dat deze belangrijke plek ook een mooie website zou hebben, maar dat was hier niet het geval.

 

1

A:
Bij een eerste blik op deze site krijg ik meteen de indruk dat deze site al een tijdje niet is geupdated. Overal zijn er grauwe kleuren en de achtergrond is zeer donker. Er zijn wel heel wat leuke en aansprekende foto’s die doorlinken naar andere pagina’s. Deze foto’s trekken meer de aandacht dan de grauwe navigatiebalk bovenaan.

I:
Op de homepagina is er meteen te zien welke evenementen er binnenkort zijn en welke er momenteel bezig zijn. Bij het klikken op 1 van de evenementen kom je op een pagina waar je meer info krijgt en eventueel tickets kunt bestellen. Verder is er ook te zien wat er permanent te doen valt. Planetarium, telescopen en een theater zijn een paar voorbeelden.

D:
Zoals eerder vermeld kun je op de evenementen klikken op de homepagina. Dit leid door naar een pagina waar er gedetailleerd verteld word wat er zal gebeuren die dag. Overal staan er mooie foto’s bij en word er verteld wat er allemaal valt bij te leren.

A:
Op heel wat plekken krijg je de optie om ticketten te kopen. In de navigatiebalk, door op foto’s te klikken en vanaf de info pagina van een evenement. Indien een evenement gratis toegang heeft, word dit ook steeds in het groot vermeld.

 

Het design van deze website heeft werk nodig. De website ziet eruit alsof ze dateert uit 2007 en zet mensen niet meteen aan om het monument te bezoeken. De info die zich op de site bevind is wel duidelijk en is ook verrassend snel terug te vinden. Een nieuw design en wat recentere foto’s is wat deze website nodig heeft. Wanneer dit uitgevoerd word zal de website weer een heel aantal jaartjes up-to-date zijn.

 

 

Auteur: Bauwens Ruby

 

 

Bronnen:

http://www.griffithobservatory.org/

http://www.canyon-news.com/wp-content/uploads/2015/06/griffithobservatory.jpg