Dat moment wanneer je een hele lang tekst hebt in een taal die je niet verstaat en je te lui bent voor het helemaal over te tikken op google translate. Dan kan je gewoon lekker de google translate app downloaden en het jezelf vergemakkelijken. 

De app van google translate is vorig jaar ge-update geweest met een AR element. Het is nu mogelijk om gewoon een foto te nemen van een stuk tekst en deze dan te laten vertalen door google translate. Wat natuurlijk voor vele handig kan zijn als zij het wisten dat het kon. Er zijn namelijk niet veel mensen die de google translate app hebben of gebruiken en het vaak overtype op de site.

Ookal is google translate niet altijd accuraat met zijn vertaling toch krijg je er een ruwe schets door van wat er precies in je tekst kan staan. Ook moet er niet verplicht wifi aanstaan omdat je bij het update automatisch een paar standaard talen installeert op uw apparaat.

De volgende keer dat je dus vast zit in het buitenland en je iets niet kan lezen kan je er gemakkelijk een foto van nemen en het laten vertalen!

 

bronnen:

Digitaltrends

 

auteur:

Casper Coomans